احضار 22 کارگر ديگر به دادگاه
همزمان با ادامه اعتراضات و تحصن صدها تن از کارگران معترض در دو شهر سنندج و کامياران، دادگاه عمومي سنندج، بعد از به اجرا درآمدن حکم شلاق و جريمه نقدي سه تن ازفعالين کارگري، 22 تن از کارگران اخراج شده کارخانه نساجي سنندج را بر اساس شکايت کارفرما به دادگاه احضار کرد.
دادگاه عمومي سنندج اعلام کرده است که دليل احضار اين 22 کارگر اخراجي که تاکنون بارها نسبت به اخراج خود و عدم توجه مسولين به خواسته هايشان دست به اعتراض و تحصن زده اند، تنها شکايت کارفرما از اين کارگران است، نه تحصن و اعتراض.
احضار اين 22 کارگر اخراجي در حالي صورت مي گيرد که آنان با گذشت بيش از يک سال از زمان اخراجشان از کارخانه نساجي سنندج، هنوز حقوق و مزاياي بازخريدي خود را دريافت نکرده اند. کارگران احضار شده پيش از اين بارها در مقابل استانداري و اداره کار در سنندج دست به تحصن زده اند، اما هنوز به هيچ يک از خواسته هاي خود نرسيده اند.
شماري از کارگران احضار شده در چند روز گذشته در حمايت از يازده تن از کارگران اخراج شده سنندجي که هفته گذشته از سوي دادگاه تجديد نظر اين استان به تحمل ده ضربه شلاق و جريمه نقدي دويست هزار توماني محکوم شده بودند و چنين حکمي در مورد سه تن از آنان به اجرا درآمد، اعلام کرده بودند در مقابل اين نوع حکم ها و اعمال فشارها، از کارگران محکوم شده به هر شکل ممکن حمايت خواهند کرد. آنها همچنين اعلام کرده بودند در روزهاي آينده در صورت تداوم اجراي حکم شلاق ساير کارگران محکوم شده دست به اعتراض و تحصن مسالمت آميز خواهند زد. به همين دليل گفته مي شود دادگاه عمومي سنندج براي جلوگيري از ادامه اعتراضات و تحصنات چند روز گذشته کارگران در سنندج و آرام کردن وضعيت عمومي اين شهر، اقدام به احضار اين 22 کارگر کرده است.
کارخانه نساجي سنندج سال گذشته در اقدامي کم سابقه 30 تن از کارگران خود را به اجبار بازخريد کرد، اما به رغم گذشت بيش از يک سال از اخراج اين 30 کارگر تاکنون حقوق و مزاياي بازخريدي و حتي 30 درصد از پول بيمه آنها پرداخت نشده است.
اين 30 کارگر اخراج شده که هنگام اخراج از کارخانه نساجي مزبور هرکدام بالاي بيست سال سابقه کار در اين کارخانه را داشتند، از بهار گذشته تاکنون همراه با خانواده هاي خود چندين بار دست به حرکت هاي اعتراضي زده اند که هربار نه تنها به هيچ يک از خواسته هاي خود نرسيده اند، بلکه با دخالت نيروهاي انتظامي و امنيتي تجمعات و اعتراضات مسالمت آميزشان به تشنج کشيده شده و مورد ضرب و شتم و حتي تحت تعقيب قضائي قرار گرفته اند.
از سوي ديگر اتفاقات کارگري و اعتراضات آنان در چند روز گذشته به کامياران، ديگر شهر استان کردستان نيز کشيده شده و طبق گزارشات و اخبار منتشره، در طول چند روز گذشته، دست کم سيصد تن از کارگران "سدگاوشان" در مقابل فرمانداري اين شهر به طور مرتب و مداوم دست به تحصن جمعي زده اند و هم اکنون نيز تحصن آنها ادامه دارد.
برخي از اين اخبار منتشره در اين خصوص حاکي از آن است که در دو روز گذشته شماري از کارگران يک سد ديگر اين شهر بنام سد "زيويه" نيز به جمع کارگران متحصن سدگاوشان پيوسته اند.
کارگران متحصن کامياراني دليل اعتصاب چند روزه خود را عدم دريافت حقوق و مزاياي چهار ماه گذشته و همچنين عدم توجه مسئولين استاني به ساير خواسته ها و مطالبات خود اعلام کرده و افزوده اند "تا زمان دريافت حقوق و مزاياي کامل چهار ماهه خود و همچنين حل ساير مشکلات کاري شان به تحصن خود هم در مقابل فرمانداري اين شهر و هم در محل سد ادامه خواهند داد".
به گفته شاهدان عيني در حالي که نيروهاي انتظامي و امنيتي در تمام روزهاي تحصن در محل تحصن حضور داشته و اوضاع را کاملا زير نظر گرفته اند، کارگران ديگر اين شهر هم به متحصنين ملحق مي شوند. اين شاهدان همچنين مي گويند: در حالي که در محل تحصن کارگران تدابير شديد امنيتي برقرار است، تاکنون به دليل گفتگوي نمايندگان کارگران متحصن با مسئولين دولتي، نيروهاي انتطامي و امنيتي اگرچه سعي در بهم زدن تحصن داشته و بسياري از کارگران را تهديد کرده اند، اما هنوز کسي دستگير نشده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر