یکشنبه، مهر ۳۰، ۱۳۸۵

اتهام جدید رئیس دادگستری علیه اعضای هیات تحریریه" روژهه لات"


دوازده روز پیش ماموران اطلاعاتی و امنیتی در سنندج به دفتر هفته نامه کردی_فارسی "روژهه لات" حمله کردند و ضمن به هم زدن و تفتیش این دفتر، اعضای هیات تحریریه را بدون اعلام هیچ نوع اتهامی دستگیر و به یکی از بازداشتگاه های اداره اطلاعات انتقال دادند. تلاش ها برای بدست آوردن هر گونه خبری از وضعیت آنان تاکنون نتیجه ای در بر نداشته است.
اتهام این سه روزنامه نگار دو روز پس از بازداشت از سوی مقامات امنیتی استان کردستان همکاری با یک شرکت انترنتی به نام گلدکوئست اعلام شد اما مدیر مسئول این هفته نامه بلافاصله هر گونه ارتباط و همکاری این سه روزنامه نگار با این شرکت را تکذیب کرد و به دنبال آن نیز خانواده های آنان با انتشار اطلاعیه ای این اتهام را شایعه اعلام کردند. با این حال هنوز به این سه روزنامه نگار اجازه ملاقات با وکیل و خوانواده های خود را نداده اند. موج نگرانی ها در خصوص سرنوشت اعضای هیات تحریریه "روژهه لات" در حالی افزایش یافته که در چند روز گذشته حداقل 4 روزنامه نگار دیگر در سنندج از سوی نهادهای امنیتی و قضائی احضار و بازداشت شده اند.
رئیس دادگستری سنندج دیروز در مصاحبه با خبرگزاری ایرنا در خصوص اتهام سامان سلیمانی، فرهاد امین پور و رضا علیپور سه عضو دستگیر شده هفته نامه "روژهه لات" گفته است که این سه نفر مبالغ هنگفتی را از کسانی در شمال عراق دریافت کرده اند تا با آن دست به تبلیغات قوم گرایانه و تشویش اذهان عمومی علیه نظام بزنند. وی در ادامه گفته است که کسانی که این مبالغ هنگفت را در اختیار این سه روزنامه نگار گذاشته اند با این اقدام در امور داخلی کشور ما دخالت کرده اند و باید تحت تعقیب کیفری قرار گیرند.
از آنجا که روزنامه نگاران کرد در غرب کشور همیشه در معرض اتهاماتی چون نوشتن مقالات تجزیه طلبانه و تشویش اذهان عمومی و تحریک احساسات قوم گرایانه قرار داشته اند، زدن چنین اتهامی به این سه روزنامه نگار نیز چندان جای تعجب نیست. باتوجه به اینکه اتهام قبلی که به این سه نفر زده شد(یعنی همکاری با شرکت گلدکوئست) اتهامی نبود که مردم و محافل سیاسی و حقوق بشری به این راحتی باور کنند و اصولا نمی توانست اتهام سنگینی برای این سه نفر باشد، اینبار مقامات امنیتی و قضائی طبق روال همیشگی در این مناطق دست به دست هم داده و اتهام سنگین دیگری را در پرونده این سه نفر قرار داده اند که به گمان خودشان با زدن چنین اتهامی علاوه بر ترور شخصیتی آنها هم افکار عمومی را راضی کنند که این افراد باید محاکمه و مجازات شوند و هم اینکه هیچ کس جرات حمایت و دفاع از آنها را نداشته باشد. از طرفی دیگر در سطحی وسیع تر بگویند که کردها به هیچ چیز غیر از مسائل قومگرایانه و تجزیه طلبی نمی اندیشند و به این بهانه راه را برای پیش بردن سیاست های سرکوبگرانه خود در مناطق کرد نشین بیشتر باز کنند و بتوانند اعمال فشارها بر مطبوعات، فعالین سیاسی، حقوق بشری و روزنامه نگاران را به این بهانه توجیه کنند.
این اتهام جدید که از سوی رئیس دادگستری سنندج اعلام شده است از جمله اتهامات می باشد که فقط ضعف و ترس حاکمیت از فعالیت های مطبوعاتی و مدنی در مناطق مختلف کشوررا نشان می دهد که امروز همه به چنین فعالیت های دست می زنند و روند رو به رشد آن در هیچ جا با هیچ ترفند قابل پیشگیری نیست و روزبروز انجام این فعالیت ها در عرصه های مختلف بیشتر و بیشتر می شود. هیچ کس نمی تواند باور کند که سه روزنامه نگار در مقابل پول دست به تحریک احساسات قومی می زنند و هیچ کس نمی تواند باور کند که فعالیت سه روزنامه نگار آن هم با تحریک احساست قوم گرایانه می تواند کشوری را تجزیه کند و اقوام آن کشور را به جان هم می اندازد.
من فکر می کنم که زدن چنین اتهاماتی به فعالین سیاسی و مدنی بویژه اتهامی که در آن صحبت پول و دریافت کمک های مالی باشد قبل از هر چیز خود جمهوری اسلامی را محکوم و رسوا خواهد کرد. اکنون همه می دانند که مطرح کردن چنین چیزهائی فقط بهانه ای برای سرکوب اقلیت های قومی می باشد و سیاستی است که سالهاست جمهوری اسلامی درپیش گرفته است.

هیچ نظری موجود نیست: