چگونگي آزادي متهمين ميکونوس
گزارش امروز من در روز آنلاین یپرامون سرانجام پرونده حادثه میکونوس
تنها يک روز بعد از اعلام خبر آزادي "کاظم دارابي" و "عباس رائل"، دو متهم اصلي پرونده حادثه ميکونوس توسط دادستان کل آلمان، سخنگوي وزارت خارجه آلمان انجام هرگونه معامله با ايران براي آزادي "کاظم دارابي" را رد کرد. شماري از رسانه هاي آلمان و اسرائيل قبل و بعد از اعلام رسمي خبر آزادي متهمين اصلي پرونده ميکونوس، خبر از انجام معامله آلمان و اسرائيل با ايران و حزب الله لبنان داده بودند.
روز پنج شنبه گذشته دادستاني فدرال آلمان اعلام کرد کاظم دارابي و عباس رائل، شهروندان ايراني و لبناني که از متهمين اصلي پرونده ترور دکتر صادق شرفکندي دبير کل وقت حزب دمکرات کردستان ايران و سه فعال سياسي ديگر هستند، اوايل ماه دسامبر از زندان آزاد و بلافاصله پس از آزادي از آلمان اخراج و به کشور خود "ديپورت" خواهند شد.
سخنگوي دادستاني فدرال آلمان در توضيح بيشتر مساله آزادي اين دو نفر به رسانه هاي آلماني گفته است که اين دو متهم پانزده سال از دوران محکوميت حبس ابد خود را گذرانده اند و آزادي آنان کاملا بر اساس قوانين قضائي آلمان است. درنظام قضائي آلمان براي اتباع بيگانه که مرتکب جرم و ياجنايتي از اين قبيل شوند قانوني وجود دارد که اجازه مي دهد پرونده متهم بعد از گذراندن يک سم حبس، مورد بررسي مجدد قرار گيرد که بعد از بررسي مجدد راي به آزادي آنان داده مي شود، اما بلافاصله از اين کشور اخراج مي شوند.
مدتي پيش نيز خبر آزادي اين دو متهم ايراني و لبناني موجب شد برخي از مطبوعات آلماني و اسرائيلي در واکنش به آن اخبار و مطالبي دال بر انجام معامله هاي مخفي بين آلمان و ايران از يک طرف و اسرائيل و حزب الله از طرف ديگر، منتشر کنند. انتشار چنين اخبار و مطالبي بعد از اعلام رسمي اين خبر از جانب دادستاني کل فدرال آلمان، مجددا از سر گرفته شده که اين بار با واکنش رسمي وزارت امور خارجه اين کشور روبرو شده است.
روز جمعه مارتين گايگر سخنگوي وزارت خارجه آلمان اعلام کرد آزادي کاظم دارابي و عباس رائل تنها با راي مستقيم ومستقل دادستاني کل آلمان ميسر خواهد شد و دخالت هيچ عامل خارجي نمي تواند منجر به تصميم گيري نهائي در دستگاه قضائي فدرال آلمان شود. وي انجام هر گونه معامله با ايران و حزب الله لبنان را تکذيب و در ادامه ضمن تاييد آزادي کاظم دارابي و عباس رائل همچنين تاکيد کرد که اين دو متهم بلافاصله اخراج و هر کدام به کشور خود بازگردانده خواهند شد.
اعلام موضع رسمي وزارت خارجه آلمان در قبال اين مساله به آنجا برمي گردد که برخي از رسانه هاي آلماني با اشاره به دستگيري يک شهروند آلماني به نام "دونالد کلين" که سال 2005 در ايران دستگير و مدتي بعد از دستگيري آزاد شده بود، از احتمال انجام يک معامله بي سر و صدا بين آلمان و ايران صحبت به ميان آورده بودند. اين شهروند آلماني بعد از آزادي گفته بود که دولت ايران وي را به خاطر رهايي کاظم دارابي از زندان آزاد کرده است. از سوي ديگر دو روزنامه اسرائيلي در خصوص آزادي اين دو نفر و همچنين دخالت اسرائيل در اين قضيه مي نويسند: اسرائيل در مقابل گرفتن اطلاعاتي از حزب الله لبنان در خصوص سرنوشت يک افسر نظامي ارتش اين کشور که مدت هاست ناپديد شده، وارد عمل شده است تا عباس رائل را که از اعضاي حزب الله لبنان بوده، آزاد کنند.
پائيز سال 1992 دکتر صادق شرفکندي دبير کل وقت حزب دمکرات کردستان ايران به همراه نمايندگان اين حزب در اروپا و آلمان به نام هاي فتاح عبدلي و همايون اردلان و همچنين نوري دهکردي يکي از فعالان سياسي کشور در آلمان، در يک رستوران يوناني به نام ميکونوس در پايتخت آلمان مورد حمله مسلحانه دو شخص ناشناس قرار گرفتند و در جا جان دادند.
بعد از اين حادثه پليس و دستگاه قضائي آلمان به شکل گسترده اي وارد عمل شدند و توانستند شماري از افراد مرتبط با اين حادثه را دستگير کنند. در نتيجه چهار سال تحقيق و تجسس پليس و دستگاه قضائي آلمان ابتدا چند تن از دستگير شدگان آزاد شدند و سرانجام "کاظم دارابي" و "عباس رائل" به عنوان متهمان اصلي اين پرونده، که به پرونده ميکونوس شهرت يافت، شناخته شدند.
دارابي و رائل با راي نهائي دادستاني فدرال آلمان به حبس ابد بدون تخفيف تا 25 سال محکوم شدند که تاکنون پانزده سال از دوران محکوميت خود را گذرانده اند. طبق همين احکام صادره شخص سوم به نام " امين" که وي نيز لبناني تبار بوده به يازده سال محکوم شد. دادستاني کل آلمان در حکم نهائي خود همچنين علي فلاحيان وزير وقت اطلاعات جمهوري اسلامي را طراح اصلي اين اقدام تروريستي معرفي و حکم جلب بين المللي وي را صادر کرد.در آن زمان دستگاه قضائي آلمان علاوه بر اين شماري از مقامات بلند پايه وقت جمهوري اسلامي را متهم به تشکيل کميته اي ويژه کرده بود که درآن دستور به ترور مخالفان سياسي جمهوري اسلامي در خارج از مرزها داده مي شود.
شايان ذکر است که ترور دکتر صادق شرفکندي و همراهانش در پايتخت آلمان تا مدت ها مناسبات سياسي ايران و آلمان را تحت الشعاع خود قرار داد. جمهوري اسلامي تاکنون بارها در مقابل حکم دادگاه ميکونوس واکنش نشان داده و هرگونه دخالت در اين حادثه تروريستي را رد کرده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر