اعتصاب زندانيان اهل حق
بنا به گزارش منابع محلي در استان آذربايجان غربي، پنج تن از پيروان فرقه "اهل حق" در زندان عمومي اروميه براي پنجمين بار متوالي در سال جاري دست به اعتصاب غذا زدند. اين عده که به تازگي به اعتصاب غذاي 33 روزه خود پايان داده بودند، اعمال فشارهاي بيش از حد، نگهداري در سلول هاي انفرادي، توهين به عقايد مذهبي و همچنين عدم توجه مسئولين به خواسته هاي خود را علت دور ديگري از اعتصاب غذاي خود عنوان کرده اند.
به گزارش کميته پيگيري وضعيت زندانيان اعتصاب کننده، سهند علي محمدي، بخشعلي محمدي، عبادالله قاسم زاده، مهدي قاسم زاده و يونس آقايان پنج شهروند پيرو فرقه اهل حق هستند که تنها دو روز بعد از پايان دادن به دور قبلي اعتصاب، دور تازه اعتصاب غذاي خود را از چند روز پيش آغاز کرده اند.
اين زندانيان که در جريان اعتصاب غذاي 33 روزه خود به همراه شماري از زندانيان مدني و سياسي کرد در زندان اروميه به شدت ضعيف و بيمار شده بودند، اکنون مدت 10 روز است که مجددا در اعتصاب به سر مي برند و وضعيت جسماني شان وخيم گزارش شده است.
قابل ذکر است غير از سهند علي محمدي که به اعدام محکوم شده است، چهار زنداني ديگر به حبس هاي طويل المدت از 13 تا 20 سال محکوم شدهاند.
بنا به گزارش منابع نزديک به فرقه اهل حق اين پنج نفراز مهر ماه سال 83 در زندان اروميه به سر مي برند. اين افراد که همگي از اهالي روستاي اوچ تپه مياندوآب هستند در پي حمله نيروي انتظامي به اين روستا و کشتار شش نفر از اهل حق دستگير و در دادگاه هاي بدوي به پنج سال زندان و اعدام در ملاء عام محکوم شدند. پس از صدور حکم اوليه با اعتراض وکلاي تسخيري اين زندانيان، حکم مهدي قاسم زاده و يونس آقايان تاييد و حکم اعدام 3 تن از آنان لغو و تبديل به حبس هاي طويل المدت بين 13 تا 15 سال در تبعيد شد.
زندانيان اهل حق پس از طي مراحل قانوني و دادگاهي نامه ها و مکتوباتي را خطاب به دفتر رهبري، مجلس خبرگان و کمسيون اصل 90 آغاز کردند تا مسئولان مملکتي را با شرايط نامساعد و غير انساني پيروان اين فرقه آشنا سازند. در اين نامه ها به مستندات فراواني از تضييق حقوق انساني پيروان اين فرقه در طي دوران حکومت جمهوري اسلامي اعم از ممانعت از برگزاري مراسم مذهبي، توهين به باورهاي مذهبي، جلوگيري از حق تحصيل در مراکز دانشگاهي و ايجاد محدوديت در استخدام مراکز دولتي و علت اصلي وقوع درگيري هاي سال 83 نيز اشاره شده است.
به نوشته يک منبع ديگر، برخوردهاي تبعيض آميز توام با خشونت با پيروان اين فرقه از درگيريهاي مسلحانه سال 83 بين نيروهاي دولتي و پيروان اين فرقه در اطراف شهرستان مياندوآب و دستگيري شماري از آنان شروع شد.
اين منبع آغاز اين درگيري ها را چنين تشريح مي کند: فرار يکي از سربازان اهل حق از پادگان محل خدمت که با وجود اصرار فرماندهان در اصلاح شارب (سبيل) و امتناع او از زدن شارب (سبيل) که در باور اهل حق مقدس شمرده مي شود نقطه شروعي براي درگيري ها بود. در ادامه پدر اين سرباز در نامه اي خطاب به مسئولان ذيربط و دفتر رهبري ضمن بيان عقايد اهل حق در حرمت شارب شرايط بازگشت فرزندش را به خدمت سربازي با وضعيت فوق غيرممکن دانست. سرانجام در مهر ماه سال 83 نيروي انتظامي شهرستان مياندوآب با هجوم گسترده به محل کار (گاوداري) اين افراد موجب مرگ 6 نفر از جمله سرباز مذکور و پدرش شد. در اين بين 3 تن از افسران نيروي انتظامي از جمله فرمانده انتظامي منطقه مياندوآب (سرهنگ زيبا سرشت) نيز در تيراندازي هاي متقابل کشته شدند. با توجه به ادله و شواهد فراوان اين سرهنگ نيروي انتظامي در تيراندازي افسران انتظامي کشته شده اما اين مسئله تاکنون در دادگاه هاي برگزار شده از سوي قضات رد شده است.
به اين علل زندانيان اهل حق از بدرفتاري و اهانت مسئولان زندان در امان نمانده اند. مهدي قاسم زاده يکي از زندانيان اهل حق که هنگام دستگيري به ضرب گلوله اي در پا زخمي شده بود به علت عدم اجازه مسئولان براي مداواي پزشکي در بيمارستان و امکانات پايين بهداري زندان دچار عفونت در محل زخم پا و کوتاهي يکي از پاها شده است.
شکنجه عقيدتي اين زندانيان با اجبار به زدن شارب و اهانت به مقدسات و باورهاي مذهبي اين زندانيان از سوي مسئولان و يا از طريق تحريک و تشويق زندانيان ديگر به آزار و اذيت و حتي قتل اهل حق امنيت جسماني و رواني آنها را بارها به مخاطره افکنده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر