چهارشنبه، تیر ۰۹، ۱۳۸۹

نمایندگان احمدی نژاد با قهر از مجلس رفتند

مجلس مانع پرداخت میلیاردها تومان به دولتی ها شد
نمایندگان احمدی نژاد با قهر از مجلس رفتند

سرانجام بعد از چند ماه کش و قوس های فراوان بین دولت و مجلس، روز دوشنبه لایحه برنامه پنجم توسعه با حضور نمایندگان مجلس، مجمع تشخیص مصلحت و نمایندگان دولت بررسی و به تصویب رسید. اما با مخالفت نمایندگان مجلس و نمایندگان مجمع تشخیص مصلحت نظام، موادی از این لایحه که به دولت اختیار می داد هر سال معادل یک درصد از بودجه کل کشور را برای هزینه امورات فرهنگی در اختیار معاون احمدی نژاد قرار دهد، حذف شد. حذف این مواد با رای منفی اکثریت نمایندگان حاضر درجلسه موجب شد نمایندگان دولت جلسه را نیمه کاره ترک کنند.
لایحه برنامه توسعه پنجم اما در میان سکوت خبری و تحلیلی رسانه های وابسته به دولت تصویب شد. برخلاف سال گذشته که طرح این لایحه یکی از سوژه های اصلی تبلیغات حامیان دولت علیه نمایندگان منتقد و مجمع تشخیص مصلحت بود، حتی خبر قهر نمایندگان دولت از جلسه روز دوشنبه مجلس نیز در هیچ یک از رسانه های وابسته به دولت نیامد.
به دنبال دستور چندی پیش آیت الله خامنه ای مبنی بر قبول برنامه پنجم توسعه جهت بررسی کلیات و تصویب آن توسط مجلس، روز دوشنبه کمیسیون تلفیق مجلس بعد از تعللی چند ماهه در اولین جلسه رسیدگی به این لایحه، با حدف مواد 8، 3 و 9، کلیات لایحه را با وجود تنش بین نمایندگان مجلس و مجمع تشخیص مصلحت نظام با نمایندگان دولت، به تصویب رساند.
سایت"الف" وابسته به احمد توکلی نماینده اصولگرا و منتقد برنامه های اقتصادی دولت، اولین منبع منتشر کننده این خبر، در این خصوص نوشت: "در اولین روز بررسی لایحه برنامه پنجم توسعه، نمایندگان دولت در اعتراض به نظر نمایندگان مجلس در باره مواد 3 و 8 این لایجه، جلسه کمیسیون تلفیق را ترک کردند."
ماده سه لایحه برنامه پنجم توسعه به دولت اختیار می دهد همه ساله معادل یک درصد از کل بودجه کشور را در اختیار معاون رئیس جمهور قرار دهد تا به صلاح دید خود صرف امور فرهنگی کند؛ رقم این بودجه برای سال 89 معادل 3700 میلیارد تومان است.
ماده 8 این لایحه نیز به دولت اختیار می دهد حداقل یک درصد از سرجمع بودجه های جاری و عمرانی سالانه رابرای مصرف در امور فرهنگی در اختیار معاون رئیس جمهور بگذارد؛ در صورت تصویب این حکم نیز هر سال حداقل 1050 میلیارد تومان در اختیار معاون رئیس جمهور قرار می گرفت تا به صلاح دید خود در امور فرهنگی هزینه کند.
دولت احمدی نژاد در حالی چنین موادی را در این لایحه گنجانده بود که طی روزهای اخیر و به دنبال ادامه بحث و جدل ها بر سر طرح عفاف و حجاب، از نمایندگان اصلاح طلب گرفته تا هفته نامه مصباح یزدی خواستار توضیح احمدی نژاد در خصوص عملکرد فرهنگی پنج ساله وی شده اند.
به نوشته سایت الف، نمایندگان مجلس این دو ماده را خلاف اصول برنامه ریزی و نظارت پذیری عملیات مالی دولت ارزیابی و هر دو را از لایحه حذف کردند؛ اقدامی که با واکنش منفی نمایندگان دولت روبرو شد و همه آنان کمیسیون تلفیق را به حالت قهر ترک کردند.
این گزارش خبری در ادامه خاطر نشان کرده: اختصاص وجه در اختیار یک نفر تا به صلاح دید خود خرج کند هم مخالف اصول برنامه ریزی و هم بازگشت به دوران مشروطه تلقی می شود و ضمنا می تواند منشا مفاسد اقتصادی کلان باشد.
علاوه بر سایت وابسته به احمد توکلی، پایگاه تحلیلی خبری پارلمانیوز، وابسته به فراکسیون اقلیت اصلاح طلب مجلس هم دومین منبعی بوده که به مساله تصویب لایحه برنامه پنجم توسعه پرداخت. این منبع خبری به نقل از نصرالله ترابی در خصوص جلسه کمیسیون تلفیق و قهر نمایندگان دولت نوشته است "در این جلسه ابتدا نمایندگان دولت، مجمع تشخیص مطلحت نظام، مرکز پژوهش های و اتاق تعاون در خصوص کلیات لایحه اعلام نظر کردند و بعد از آن رای گیری به عمل آمد و کلیات تصویب شد."
وی با تشریح جزئیات امر افزوده: "ماده 16 مورد بررسی قرار گرفت و چند ماده‌ای هم حذف شد که مواد حذف شده عمدتا موادی بود که در آن درصدی برای دولت مشخص شده بود تا مبالغی را به صورت گلوبال در اختیار داشته باشد که با مخالفت نمایندگان این مواد رای نیاورد".
این نماینده اصلاح طلب مجلس که پیشتر نیز بارها از برنامه توسعه پنجم انتقاد کرده بود در ادامه با اشاره به ترک جلسه از سوی نمایندگان دولت و انتقاد از این عمل گفته: "نمایندگان دولت در میانه کار و بعد از اینکه ماده هشت و سپس ماده 9 که تشکیل یک صندوق به منظور توسعه فرهنگی و رسانه‌ای بود حذف شد، ناگهان جلسه را ترک کردند که فکر می‌کنم احتمالا تماسی از جایی با آن‌ها گرفته شد که آقایان دسته‌جمعی جلسه را ترک کردند."
بر اساس آئین‌نامه داخلی مجلس بالاترین مقام اجرایی مربوطه به بحثی که در کمیسیون مطرح است باید در کمیسیون حاضر شود. اینک با توجه به برخورد نمایندگان دولت در جلسه تلفیق، مقرر شد هیات رئیسه تنها وزرای مربوطه را دعوت کند که در صورت تکرار موارد مشابه، روش های نظارتی در مورد آن‌ها اعمال شود.
لایحه کلیات برنامه پنجم توسعه اواسط سال گذشته توسط دولت به مجلس ارائه شده بود، اما نمایندگان اصولگرای منتقد و اعضای اقلیت اصلاح طلب به دلیل وجود تناقضات و ابهامات از یک سو واز سوی دیگر به دلیل عدم همخوانی آن با اصول برنامه ریزی و نظارت پذیری لازم، مانع طرح آن لایحه قبل از تصویب بودجه 89 در دستور کار مجلس شدند؛ مساله ای که اولین تنش جدی بین دولت و مجلس را قبل از بررسی بودجه 89 بوجود آورد. اما سرانجام با دستور آیت الله خامنه ای و قول دولت مبنی بر رفع تناقضات و ابهامات، این لایحه در دستور کار مجلس قرار گرفت.
این لایحه که بنا به نظر بسیاری از ناظران و کارشناسان اقتصادی، یکی از برنامه های کلی دولت احمدی نژاد در جهت پایان دادن به برنامه چهارم توسعه و تداوم نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام برآن است، اگر چه قبل از تصویب مورد توجه رسانه های حامی دولت بود اما پس از حذف این مواردو به دلیل ادامه کشمکش های مجلس و دولت بر سر مساله دانشگاه آزاد، با بی اعتنایی رسانه های وابسته به دولت روبه رو شد.
شایان ذکر است علاوه بر آنکه هیچ یک از رسانه های دولتی حرفی در این مورد به میان نیاورده اند تاکنون، مقامات دولت، مجمع تشخیص مصلحت و حتی اعضای هیات رئیسه مجلس نیز در خصوص تصویب این لایحه و حذف چند ماده از آن و قهر نمایندگان دولت از جلسه مجلس هیچ گونه اظهار نظری نکرده اند.

مجری تلویزیون، کج سلیقه بود

تکذیب سخنان احمدی نژاد توسط فرمانده نیروی انتظامی
مجری تلویزیون، کج سلیقه بود

به دنبال اظهار نظر دو هفته پیش محمود احمدی نژاد درباره عدم دخالت دولت در طرح عفاف و حجاب و واکنش های موافقان و منتقدان دولت به گفته های وی، دیروز فرمانده نیروی انتظامی به جمع توجیه کنندگان سخن رییس جمهور پیوست و آن را تکذیب کرد.
احمدی مقدم واکنش ها به گفته های احمدی نژاد در مورد طرح عفاف و حجاب را "جوسازی و اتهام" علیه دولت خواند و علت موضع گیری احمدی نژاد را "کج سلیقگی مجری تلویزیون" دانست.
وی بدون اشاره به آمارهای برخی از منابع دولتی مبنی بر برخوردهای گسترده با زنان و جوانان، مدعی شد که "نوددرصد برخوردها با افراد بد حجاب، ایجابی و فرهنگی بوده و تنها ده درصد برخوردها انضباطی بوده است".
با گذشت دو هفته از سخنان محمود احمدی نژاد در یک برنامه مستقیم تلویزیونی در خصوص عدم ارتباط دولت با طرح عفاف و حجاب، واکنش ها به گفته های وی ادامه دارد. مسئولان انتظامی که ابتدا در این مورد سکوت کرده بودند، طی روزهای گذشته با اظهار نظرهای متناقض به توجیه سخنان احمدی نژاد پرداخته اند.
برخی از منتقدان دولت، اظهارات احمدی نژاد و به دنبال آن گفته های استاندار تهران در این باره را نوعی عقب نشینی از این طرح دانستند اما هواداران دولت ضمن انتقاد از احمدی نژاد، مسئولان اجرای این طرح از جمله فرماندهان نیروی انتظامی را به اجرای گسترده تر این طرح تشویق کردند.

کج سلیقگی مجری
در همین راستا روز گذشته اسماعیل احمدی مقدم، فرمانده نیروی انتظامی در حاشیه تودیع و معارفه فرمانده جدید نیروی انتظامی اصفهان در گفتگو با خبرنگاران، در توجیه موضع احمدی نژاد، مجری برنامه را مقصر شناخت و گفت: "كج ‌سليقگی فرد مصاحبه كننده در انتخاب متن سئوال سبب شد كه شنونده طوری فكر كند كه نيروی انتظامی بر سرمسئله بدحجابی، بگير و ببند خودسرانه دارد و در نتيجه رئيس جمهور هم پاسخ مناسب همين سئوال را داد".
این گفته فرمانده پلیس تهران به عنوان بالاترین مقام مسئول در اجرای طرح حجاب و عفاف، در حالی ست که محمود احمدی نژاد در آن برنامه تلویزیونی با انتقاد از عملکرد نیروی انتظامی، برخوردهای صورت گرفته را نادرست خوانده و هر گونه دخالت دولت در اجرای این طرح را رد کرده بود. وی با تأکید بر اینکه "برخوردهای صورت گرفته به دولت مربوط نیست" گفته بود: "دولت تنها خواهان برخورد با افرادی است که به طور سازماندهی شده و با دریافت پول در پی ترویج بدحجابی و ساختارشکنی در جامعه هستند".
این گفته احمدی نژاد چند روز پیش از آن هم توسط پروین احمدی نژاد مطرح شده بود.

برخوردها ایجابی بود
با این حال به گزارش فارس، احمدی مقدم در ادامه سخنان توجیهی خود در اصفهان گفت: "پس از مصاحبه رئيس جمهور هيچ دستورالعملی مبنی بر لغو يا اجرای با ملاحظه طرح‌های در دست اجرا از سوی دولت ارسال نشده، زيرا طرح كنونی حجاب و عفاف طرح كاملی است كه تجربيات گذشته نيز در آن لحاظ شده است".
در حالی که منابع خبری از آمار بالای برخورد نیروهای انتظامی با زنان خبر داده اند
فرمانده نیروی انتظامی مدعی شد که تنها ده درصد برخوردها انضباطی بوده است.
وی گفت: "با توجه به سخنان رئيس جمهور در ارتباط با حجاب و عفاف و جوسازيی هايی كه پس از آن اتفاق افتاد، طرح عفاف و حجاب مصوبه شورايی عالی انقلاب فرهنگی شد و از سوی دولت به 23 دستگاه متولی ابلاغ شده و 90 درصد فعاليت‌های اين طرح ايجابی و از جنس فرهنگی است و تنها 10 درصد از آنها جنبه انتظامی، انضباطی و قضايی دارد".
با وجود تکذیب دخالت دولت در این طرح، احمدی مقدم در جمع خبرنگاران و در واکنش به هواداران دولت که احمدی نژاد را به خاطر گفته هایش در خصوص این طرح سرزنش کرده بودند، برای عدم کوتاهی دولت در این طرح قسم خورد و گفت: "حاضرم شهادت بدهم که دولت در طرح حجاب و عفاف کم کاری نکرده و چنين ادعاهايی در اين راستا صحت ندارد و پيگيری های وزارت كشور منجر به تدوين دستورالعمل اجرايی بخش انتظامی فعاليت‌های مرتبط با حجاب و عفاف شده است".

جریمه نکرده ایم
فرمانده نیروی انتظامی در بخش دیگری از صحبت های دیروز خود با خبرنگاران به نحوه عملکرد پلیس در اجرای این طرح هم اشاره کرد و با بیان اینکه تا کنون "پلیس، هیچ کس را به خاطر بدحجابی جریمه نکرده است" افزود: "اينكه برخی بيان كردند كه نيروی انتظامی به خاطر دو تار مو جريمه و بازداشت می كند ما تاكنون فردی را به خاطره بدحجابی جريمه نكرديم، به جز موارد انگشت شمار كه آنها را به مراجع قضايی ارجاع داديم. امروزه آنچه در دستورالعمل ناجا قرار گرفته برخورد با اشكال بسيار زننده بدحجابی است كه بيشتر اين افراد در واقع قصد تظاهر و هنجارشكنی دارند و اين موارد بيشتر در پايتخت ديده می شود و در شهرهايی همانند اصفهان كمتر مشاهده شده است".
دستور العمل نیروی انتظامی برای اجرای طرح عفاف و حجاب، به طور مستقیم از وزارت کشور صادر و با تائید و امضای احمدی نژاد قابل اجرا می شود. طبق همین دستور العمل بنا به نوشته بسیاری از منابع خبری و برخلاف ادعاهای فرمانده انتظامی، تنها در خرداد ماه 1524 نفر به خاطر بد حجابی بازداشت شده اند.
به نوشته سایت کلمه، یک مسئول انتظامی در این باره گفته است: "از زمان اجرای طرح عفاف و حجاب در روزهای نخست خرداد ماه ۱۵۲۴نفر دستگیر شده اند که دو سوم دستگیرشدگان بین ۱۶ تا ۲۰ سال بوده اند. طبق این آمار ارائه شده از هر ده نفر دستگیر شده هشت نفر مجرد بوده و ۲۵ درصد کل دستگیر شدگان هم دانشجو بوده اند. همچنین ۸۸ درصد از این جوانان برای بار اول و هفت درصد آنان برای بار دوم دستگیر شده‌ بودند".

ننگ هائی که با هیچ رنگی پاک نمی شود

مهدی کروبی یکی از دو نامزد معترض به نتیجه انتخابات سال گذشته، دیروز، سی خرداد، همزمان با سالگرد مرگ ندا آقا سلطان، طی نامه ای تفصیلی خطاب به ملت ایران نوشت: "آن رایی که از شما دزیدند و حقی که ظالمانه از شما ستاندند، ننگی است که با هیچ رنگ پاک نمی شود". وی ضمن اعتراض به رهبر جمهوری اسلامی بار دیگر اعلام کرد به عهدی که با ملت در جهت احقاق حقوق از دست رفته، بسته وفادار است و تا پایان راه خواهد ایستاد.
کروبی در نامه خود با انتقاد شدید از حمله به بیوت و دفاتر مراجع قم، خواستار حفظ حرمت مراجع منتقد نظام و مورد اعتماد مردم شده است؛ برخوردهایی که به بهانه مخالفت با آیت الله خامنه ای از سوی گروه های فشار هوادار دولت، به حدی رسید که "حتی در دوران شاه نیز سابقه نداشته است".

مقایسه دو نوع رهبری
دبیرکل حزب اعتماد ملی در نامه تفصیلی خود با تشریح وقایع یک سال گذشته و برخوردهای صورت گرفته با معترضان، منتقدان اصلاح طلب و برخی مراجع مورد اعتماد مردم، شیوه های این برخورد ها را با دوران رهبری آیت اله خمینی مقایسه کرده و ضمن اشاره به آیت اله خامنه ای، اما خطاب به ملت نوشته است: "همه به یاد داریم که رهبری فعلی در دوره اول ریاست جمهوریشان در خصوص معرفی نخست وزیر نظری غیر از نظر امام و مجلس داشتند و چقدر زیبا بود که ایشان بر تصمیم خود که مخالف نظر امام و ولی فقیه وقت نیز بود پای می فشردند اما پاسخ این مخالفت با نظر رهبری و ولایت فقیه، چنان نبود که برخی امروز در نظر دارند. به یاد داریم که حتی در سال ۶۴ که جناب آقای موسوی برای دور دوم به عنوان نخست وزیر انتخاب شدند و در جریان معروف ۹۹ نفر نماینده ای که به آقای میرحسین موسوی رأی مخالف دادند، رهبری فعلی که در مقام ریاست جمهوری قرار داشتند نیز موافق با انتخاب ایشان نبودند و فرمودند که آنان ۹۹ نفر نیستند و با احتساب اینجانب ۱۰۰ نفر هستند و در جریان تحلیف در مجلس و در حضور تماشاچیان و خبرنگاران نیز اظهار داشتند که التزام من به سوگند ریاست جمهوری درحالیست که تمام ابزار اجرائی آن در اختیار من نیست و با این بیان ادامه نارضایتی خود نسبت به دیدگاه امام را اعلام کردند اما هیچگاه برای ایشان یا آن نمایندگان کمترین تعرض یا مزاحمت یا بی حرمتی پیش نیامد و ایشان هدف تیرهای تهمت قرار نگرفتند و هیچ یک از آن نمایندگان نیز بازداشت یا محکوم به ضدیت با نظام و ولایت فقیه نشدند".
کروبی در ادامه برای نقد هتک حرمت مراجع، مثالی تاریخی آورده و به نظر مخالف آیت الله بروجردی و آیت الله گلپایگانی با نظر آیت الله خمینی اشاره کرده و نوشته: "همه ما به یاد داریم که نگاه سیاسی و اجتماعی بنیانگذار جمهوری اسلامی در زمان مرجعیت مرحوم آیت الله العظمی بروجردی با نگاه سیاسی و اجتماعی آن حضرت تفاوت داشت اما به یاد نداریم که هیچگاه هیچ یک از این دو طرف سخنی در تخطئه طرف مقابل زده و مردم را به مقابله با یکدیگر تحریک و تشویق کرده و فضای جامعه دینی را به نا امنی کشیده باشند. همه به یاد داریم که امام در واکنش به دیدگاههای اختلافی مراجع شایسته دینی و حوزه های علمیّه از جمله در برخورد با دیدگاه های فقهی و اجتماعی و حتی سیاسی مرحوم آیت الله العظمی گلپایگانی چگونه عمل می کردند تا آنجا که اعلام عید فطر برای مسلمین را با تشخیص و اعلام آن به نقل از ایشان در رسانه ها به رسمیت می شناختند. ما به یاد داریم که عده ای یک نوار ضبط شده در حدود یک ربع ساعت از سخنان آیت الله العظمی گلپایگانی در رابطه با ولایت فقیه را که در نقطه مقابل دیدگاه امام قرار داشت برای امام آوردند و امام اما دستور دادند که مشروح سخنان ایشان دو بار از رادیو سراسری پخش شود."
کروبی در نامه خود با مقایسه نحوه برخورد با مراجع دینی منتقد دولت در دوره رهبری آیت الله خمینی و آیت الله خامنه ای یادآوری کرده است که به دنبال حادثه 14 خرداد و سکوت رهبری، نیروهای فشار هوادار دولت دور دیگری از هتک حرمت و حمله به دفاتر و بیوت مراجع منتقد را آغاز کرده اند. تازه ترین این هتک حرمت ها، حمله به بیت آیت الله العظمی یوسف صانعی، مرجع تقلید هوادار جنبش سبز همزمان با حضور کروبی در بیت وی و همچنین تخریب و پلمب دفتر مرحوم آیت اله منتظری در قم بود که با واکنش گسترده معترضان و منتقدان نظام روبرو شد.

روزنامه ای با حریم اهریمنی
کروبی در بخش دیگری از نامه خود روزنامه کیهان را که تحت نظر رهبر جمهوری اسلامی اداره می شود روزنامه ای با "حریم اهریمنی" خوانده و با اشاره به نوشته های این روزنامه در خصوص حادثه 14 خرداد و هتک حرمت هایی که علیه مراجع می کند، آورده است:
"همانطور که می دانید و پیشتر هم اشاره کردم در یک سال گذشته پرده حجب و حیا از سوی کسانی که خود را وابسته به مراکز قدرت می دانند دریده شد و پیاده نظام این جریان در رسانه ها و سایت هایی که از پول نفت و بیت المال ارتزاق می کنند چنان آتشی بر خیمه نظام و انقلاب زد که ترکش های آن به همه خدمتگزاران و انقلابیون از جمله بیت معزز حضرت امام و نوه عالم و اندیشمند ایشان حاج سید حسن خمینی و دیگر مراجع بزرگ شیعه نیز اصابت کرد. سامان دهی عده ای از مواجب بگیران در ۱۴ خرداد و شکستن حرمت بیت امام در کنار مرقد ایشان را دیدیم و سیل محکومیت این فعل ابلهانه از سوی مردم و علمای بزرگ و مراجع تقلید را هم نظاره کردیم. در مقابل واکنش مردم و علما اما یک روزنامه که حریمی اهریمنی دارد و هیچ چارچوب و حد و مرزی برای گستاخی و فحاشی قائل نیست همچون گذشته در دفاع از رفتار اوباش پیاده نظام، به توهین مضاعف به نوه امام پرداخت گویی بدان دلیل که جرم آن عزیز ایستادن در کنار ملت بود. این روزنامه اهریمنی به همین مقدار بسنده نکرد و با ساختار شکنی عجیبی به حریم مراجع نیز وارد شد و آنان را به سبب آنکه توهین به بیت امام را محکوم کرده بودند مورد پرسش و تهدید قرار داد. این روزنامه مراجع را متهم به ملاحظه کاری کرد و از آنان پرسید که «کدام ملاحظه می تواند با دفاع از حریم اسلام و انقلاب برخاسته از آن برابری کند؟» باید تاسف خورد بر کسانی که کمترین درک و فهمی از آموزه های اسلامی و انقلابی امام نداشته اند و ندارند و با این حال می خواهند درک آلوده به قدرت خود را با زور و زندان و تهدید به دیگران از جمله مراجع بزرگ و محترم شیعه تحمیل کنند."
روزنامه کیهان طی یک سال گذشته بارها با الفاظی رکیک مهدی کروبی را به خاطر مواضع صریح و ایستادگیش مورد حمله قرار داده است. این روزنامه طی ماههای اخیر و با فاصله گرفتن برخی از مراجع تقلید از نظرات دینی و سیاسی آیت الله خامنه ای، به ویژه از زمانی که زمزمه هجرت برخی مراجع به نجف بر سر زبان ها افتاد، اقدام به انتشار مطلبی حاوی هتاکی و افترا علیه این مراجع کرده که همواره با واکنش منتقدان و مخالفان روبرو شده، اما نه تنها از این هتک حرمت ها و افتراها کم نکرده بلکه بعد از حادثه 14 خرداد کار را حتی به تهدید این مراجع نیز کشانده است.

شهیدان، زندانیان و آسیب دیدگان
دبیرکل اعتماد ملی در نامه تفصیلی خود که در سالروز مرگ ندا آقا سلطان و سایر افرادی که در این روز جان باختند منتشر شد، با خانواده های شهیدان، آسیب دیدگان و زندانیان ابراز همدردی کرده و نوشته است: "یکسال پس از انتخابات ریاست جمهوری دهم و گذر از مصائب و تلخی های این یکساله بیش از هر چیز لازم می دانم سپاس، تشکر و تقدیر خود را از خانواده های معظم شهدای حوادث یک سال گذشته که در مظلومیت تمام، حتی نگذاشتند مراسمی در شأن عزیزانشان برگزار نمایند، اعلام کنم. اینجانب ضمن همدردی با خانواده های شهدای عزیز از خداوند برای شهدای این راه، رحمت و برای بازماندگان آنها نیز طلب صبر و اجر می کنم. به مجروحین عزیز هم که در کنار جراحت ها و آسیب ها حتی حق درمان در آسایش نیز از آنها سلب شد، ادای احترام می کنم و در مقابل این همه استقامت و پایداری آنها سر تعظیم فرود می آورم و نهایتاً از خیل کسانی که به ناحق و برای خفه کردن ندای حق طلبانه این ملت مظلوم و بزرگ، به جای مجرمین واقعی به زندان افتادند، به نیکی یاد می کنم. این روزها زندان های کشور پر است از یاران انقلاب و امام و اندیشمندان و فرهیختگان و جوانان و آزادی خواهان؛ و همچنان امیدوارم مقامات قضایی کشور در جهت احیای دستگاه قضا به جای صدور کیفر خواست های سیاسی و ابلاغ احکام دیکته شده، زمینه رهایی و آزادی همه زندانیان سیاسی و عقیدتی را به زودی فراهم آورند."

به پیمانم با شما وفادارم
کروبی در پایان نامه خود خطاب به ملت، با بیان اینکه مسیر قانون اساسی و راه و آرمان های انقلاب منحرف شده، با مردم، تجدید پیمان کرده و آورده است: "یک سال پس از انتخابات ریاست جمهوری دهم و آنچه با رای شما کردند و آن خون هایی که برای احقاق حقوق شما ریخته شد یک بار دیگر با صراحت و صداقت اعلام می کنم که بر سر پیمان خویش با شما تا پایان این راه ایستاده ام و آماده ام تا با هر کس که به نمایندگی از سوی حاکمیت معرفی شود به مناظره بنشینم و نگرش خود نسبت به قانون اساسی، خط امام و انقلاب را بیان کنم تا مردم -همان ها که امام فرمود جان من فدای تک تک آنان- به داوری بنشینند و معیّن کنند چه کسانی از قانون اساسی، راه و اندیشه و آرمان های انقلاب منحرف شده اند و چه کسانی علیرغم همه فشارها و سختی ها بر آن اصول پایبند مانده اند. تنها در چنین مناظره آزادی در برابر چشم ملت است که می توان اعتماد از دست رفته مردم را بازیافت. که اگر اقناع مردم با این حجم از تبلیغات و در چنین باتلاقی از دروغ و تهمت ممکن بود، نباید احتیاجی به سرکوب می بود و بدون هراس و توسل به قوای مسلح، مجوز راهپیمایی سکوت به معترضین داده می شد. آن رایی که از شما دزدیدند و حقی که ظالمانه از شما ستاندند ننگی است که با هیچ رنگی پاک نخواهد شد. آنچنانکه پس از یکسال به رغم تمام فشارها و ارعاب ها نه تنها مطالبه حق خواهانه شما به فراموشی سپرده نشده بلکه این تحول خواهی بر اساس یک شبکه اجتماعی گسترده در لایه های مختلف اجتماعی نیز رسوخ کرده است و این گسترگی اجتماعی چیزی نیست که بتوان با سرکوب و ارعاب و بازداشت و دادگاههای فرمایشی از میان برد. خداوند مومنان را به صبر و استقامت فراخوانده و وعده پیروزی به آنها داده است. راه شما اگرچه سخت و صعب و پر پیچ و خم است اما آینده وعده داده شده خدا متعلق به شما و تقدیر بر نابودی ستم پیشگان است".
پس از نامه های صریح عبدالکریم سروش و محمد نوری زاد خطاب به آیت الله خامنه ای و مواضع انتقادی دیگر فعالان سیاسی و فرهنگی در باره رهبرجمهوری اسلامی، نامه کروبی را باید تازه ترین موضع گیری صریح و اعتراضی نسبت به عملکرد رهبری دانست. با این حال اگرچه نظرات، یادداشت ها، تحلیل و و برداشت ها در خصوص عملکرد و اختیارات آیت اله خامنه ای در حال فزونی ست اما واکنش مستقیم رهبر جمهوری اسلامی در مقابل این موارد تاکنون فقط سکوت بوده است.

اسناد جنایات لباس شخصی ها ربوده شد


با انتشار مجدد نامه شدید الحن و بدون سلام هاشمی رفسنجانی به آیت الله علی خامنه ای در سایت شخصی وی، دور جدیدی از تحرکات تخریبی علیه رئیس مجمع تشخیص نظام، با حمله لباس شخصی ها به دفتر هیات امناء دانشگاه آزاد ـ دفتر سابق مهدی هاشمی ـ و همچنین حمله به ساختمان فدراسیون اسلامی ورزش زنان ـ دفتر کار فائزه هاشمی ـ کلید خورد. نامه رفسنجانی یک سال پیش در انتقاد از محمود احمدی نژاد و اقدامات تخریبی حامیان وی نوشته و منتشر شده بود. اینک در حالی که رسانه های حامی دولت با انتشار اخبار و گزارشاتی یورش لباس شخصی ها به دفاتر فرزندان هاشمی را قانونی جلوه می دهند، اخبار حکایت از آن دارد که در این یورش اسناد مربوط به جنایات لباس شخصی ها در دانشگاه مشهد و همچنین تخلفات تحصیلی وابستگان احمدی نژاد از جمله فرزندوی و همچنین سعید مرتضوی ربوده شده است.

حمله به دفتر دانشگاه آزاد
بیست تن از نیروهای لباس شخصی چهار شنبه شب گذشته با حمله به ساختمان محل دفتر هیات امناء دانشگاه آزاد که دفتر مهدی هاشمی در طبقه ششم آن قرار دارد، با بازداشت موقت نگهبانان ساختمان و تخریب برخی واحدهای اداری، اقدام به سرقت برخی از اسناد و مدارک مربوط به این دانشگاه کردند.
دو روز بعد از این حمله دادسرای تهران در اطلاعیه ای مسئولیت حمله به دفتر دانشگاه آزاد را بر عهده گرفت و مدعی شد که حمله شبانه لباس شخصی ها به دفتر این دانشگاه قانونی بوده، و حمله کنندگان لباس شخصی نبوده بلکه ضابطین قضایی بوده اند. دادسرای تهران البته در این اطلاعیه توضیح نداده که ضابطین قضایی دارای حکم قانونی چرا شبانه به دفتر دانشگاه آزاد و دفتر مرکز علوم فناوری های پیشرفته هجوم برده و اقدام به تخریب واحدهای اداری این دفاتر کرده اند.
داد سرای تهران اموال به سرقت رفته از این دفتر را هم تعدادی از اسناد و مدارک مربوط به دانشگاه و کیس ها کامپیوتری عنوان کرده ومدعی شده: "مدارک و اسناد کشف شده شامل «اسناد زیادی درباره برخی قراردادهای نفت و گاز»، «اسناد مالی غير مرتبط با دانشگاه آزاد»،«اسناد محرمانه دولتی »و نيز «گزارش‌های مرتبط با يكی از متهمان حوادث بعد از انتخابات» است و ربطی به این دانشگاه ندارد."
دادسرای تهران در بخش دیگری از اطلاعیه خود، اسناد و مدارک ضبط شده را مربوط به مهدی هاشمی و زمان مسئولیت وی در وزارت نفت دانسته که "گویا عده ای درصدد بوده اند این اسناد و مدارک را به خارج از کشور انتقال دهند".
این بیانیه در حالی صادر شده که هیات امناء دانشگاه آزاد یک روز بعد از حمله به دفتر این دانشگاه، در نمابری ضمن محکوم کردن حمله لباس شخصی ها به دفتر دانشگاه آزاد، خواستار رسیدگی فوری مراجع ذیصلاح قانونی و قضایی به این مساله شده بود. هیات امناء دانشگاه آزاد در این نمابر، حمله به این دفتر را ادامه تحرکاتی دانسته که طی روزهای اخیر علیه دانشگاه آزاد و به دنبال اعلام تغییرات غیر قانونی در اساسنامه این دانشگاه و معرفی اعضای جدید هیات امناء و همچنین برگزاری تجمعات خلاف تعدادی از لباس شخصی ها مقابل دفاتر مختلف دانشگاه آزاد صورت گرفته است.

مدارک ربوده شده
از سوی دیگر در واکنش به ادعاهای دادسرای تهران مبنی بر اینکه اسناد و مدارک بدست آمده در دفتر دانشگاه آزاد مربوط به مهدی هاشمی و قراردادهای نفتی و گازی وی در زمان مسئولیت اش در وزارت نفت بوده، پایگاه اطلاع رسانی نوروز وابسته به جبهه مشارکت از احزاب اصلاح طلب مخالف دولت، طی گزارشی در این خصوص نوشت: "دقیقا یک هفته پس از عدم قرائت گزارش کمیته تحقیق مجلس در خصوص حادثه کوی دانشگاه تهران که با اعتراض نمایندگانی مانند علی مطهری نیز مواجه گردید، گزارش کمیته تحقیق حادثه دانشگاه آزاد مشهد که از آن بعنوان کوی دانشگاه دوم و حتی بدتر از آن نام می برند و توسط هیات امنای این دانشگاه تهیه شده بود، در حمله نیروهای امنیتی و لباس شخصی از دفتر هیات امنای دانشگاه آزاد ربوده شد".
این سایت اصلاح طلب در ادامه با تشریح جزئیات بیشتری از ماجرای حمله به کوی دانشگاه آزاد مشهد،نوشته است: "در گزارشی که نیروهای امنیتی آن را به عنوان اسناد و مدارک ربوده اند مستنداتی از چگونگی حمله لباس شخصی ها، مشخصات آنان و فیلم ها و عکس های این حمله به دانشگاه آزاد مشهد وجود دارد که هیات امنای دانشگاه آزاد برای روشن شدن واقعیت های تلخ این حادثه اقدام به جمع آوری آن نموده بود. براساس این گزارش ماموران امنیتی برای جلوگیری از انتشار این گزارش و افشا شدن چهره و نامهای حمله کنندگان به دانشگاه آزاد مشهد طی یک برنامه از قبل طراحی شده اقدام به حمله و ربودن این گزارش نموده اند."

تخلف تحصیلی وابستگان احمدی نژاد
بر اساس گزارش این سایت برخی دیگر از اسناد و گزارشات ربوده شده، مربوط به مدارک تخلفات تحصیلی برخی از مدیران دولتی، از جمله محمدرضا رحیمی معاون اول احمدی نژاد است. علاوه بر این در بین اسناد ربوده شده مدارک تخلفات تحصیلی افراد دیگری نظیر سعید مرتضوی دادستان قبلی تهران و ملک زاد معاون رحیم مشایی و دستکم شش تن دیگر از مدیران ارشد دولتی موجود بوده است. یکی دیگر از مدارکی در جریان این هجوم ربوده شده، مدارک تخلفات تحصیلی فرزندان و برادرزاده های احمدی نژاد است که به صورت غیرقانونی به دانشگاه آزاد تهران مرکز منتقل شده اند.
به نوشته پایگاه اطلاع رسانی جبهه مشارکت، "از جمله اسناد و گزارشات دیگری که توسط هیات امناء دانشگاه آزاد تهیه و جمع آوری شده بود مربوط به برخوردهای غیرقانونی نهادهای امنیتی و اطلاعاتی با اساتید و دانشجویان دانشگاه آزاد و اسناد مربوط به نظرسنجی های انتخابات سال گذشته بود که توسط موسسسه نظرسنجی دانشگاه آزاد تهیه گردیده بود و در آن پیش بینی پیروزی مهندس موسوی به صورت قطعی وجود داشت".
این منبع اطلاع رسانی البته در پایان گزارش خود خبر داده که "بر اساس گفته های یک منبع آگاه نسخه های دیگری از برخی از اسناد و مدارک ربوده شده موجود می باشد که در محل دیگری نگهداری می شود".

فائزه هاشمی: حمله مغولان به ایران
در فاصله کمتر از چهل و هشت ساعت پس از حمله به دفتر هیات امناء دانشگاه آزاد ـ دفتر سابق مهدی هاشمی ـ دفتر فائزه هاشمی نیز مورد حمله ای قرار گرفت که دختر رئیس خبرگان رهبری آن را "وحشیانه و شبیه به حمله مغولان به ایران" دانست. فائزه هاشمی که ریاست دفتر فدراسیون اسلامی ورزش زنان را برعهده دارد با انتشار اطلاعیه ای کوتاه به این حمله واکنش نشان داد.
فائزه هاشمی که از دوم خردادماه سال گذشته وپس از سخنرانی علیه احمدی نژاد در بزرگداشت دوم خرداد، مورد خشم بیشتر حامیان احمدی نژاد قرار گرفته و روزبروز فشارها علیه وی به دلیل بیان دیدگاه هایش در دفاع از جنبش سبز و مواضع پدرش بیشتر شده، در اطلاعیه خود نوشته: "صبح شنبه هشتم خرداد، هنگامی که کارکنان فدراسیون اسلامی ورزش زنان بر سرکار خود حاضر شدند با صحنه غیر منتظره ای روبرو گردیدند: قفل شکستۀ درها، اتاق های بهم ریخته، میزهای زیر و رو شده، اسناد و مدارک بیرون ریخته شد... همه چیز حاکی از آن بود که عده های با داشتن زمان کافی وخیال راحت از جنبه امنیتی با بازکردن و بعضاً شکستن قفل ها نسبت به بهم ریختن و شکستن وسایل، زیر و رو کردن اوراق اداری نه به قصد سرقت که به قصد ایجاد وحشت و آزار و اذیت اقدام نموده اند."
این نماینده سابق مجلس که پیش از این نیز در خیابان مورد آزار و اذیت نیروهای لباس شخصی قرار گرفته، در اطلاعیه خود همچنین به انگیزه و هدف از حمله به دفتر خود اشاره کرده و نوشته: "اقداماتی نظیر جابجایی گاوصندوق و شکستن قفل آن بدون دست زدن به داخل آن، صدمه زدن به پنکه ها، شکستن المنت سماور، ریختن مقادیر زیادی دستمال در توالت و جاگذاشتن رشته کلید های ساخته شده با نام قفل ساز نمی تواند کار سارقانی باشد که از خود با شربت و پرتقال نیز پذیرایی کرده اند. در این یورش وحشیانه که بیشتر شبیه حمله مغولان به ایران بوده، و نشاندهنده ماهیت عاملان آن است فقط یک مانیتور مستعمل و دو جعبه خاتم (صنایع دستی) و چند کالای کوچک دیگر که احتمالاً برای ردگم کردن بوده به سرقت رفته است."

انتشار مجدد یک نامه؛ اوجگیری فشارها
حمله به دفتر مرکزی دانشگاه آزاد، و سپس حمله به دفتر فائزه هاشمی، در حالی صورت گرفت که هفته گذشته سایت شخصی هاشمی اقدام به انتشار مجدد نامه ای کرد که هاشمی سال پیش با لحنی تند در اعتراض به توهین و تخریب های احمدی نژاد در برنامه های تبلیغاتی خود علیه وی، خانواده و نزدیکانش،به آیت الله علی خامنه ای نوشته بود؛ نامه ای که حامیان احمدی نژاد طی یک سال گذشته از تریبون ها و به بهانه های مختلف آن را دستاویزی برای تخریب بیشتر هاشمی و خانواده وی کرده اند و از آن به عنوان نامه "بدون سلام و و السلام" نام می برند.
حملات چند روز گذشته به فرزندان هاشمی و نزدیکان وی در حالی فزونی گرفته که منابع خبری و رسانه های وابسته به دولت، به بهانه انتشار مجدد این نامه در وب سایت شخصی هاشمی، روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت و مسئولان سایت هاشمی را تحت فشار شدیدی قرار داده اند.
سایت رجا نیوز، یکی از منابع خبری امنیتی وابسته به دفتر احمدی نژاد که طی یک سال گذشته با انتشار صدها خبر و گزارش ساختگی در مورد هاشمی و خانواده وی سهم عمده ای در تخریب چهره رئیس خبرگان رهبری داشته در خصوص انتشار مجدد نامه هاشمی به آیت الله خامنه ای نوشته: "سایت شخصی آقای هاشمی در اقدامی سوال‌برانگیز و مشکوک، در آستانه سالگرد انتخابات ریاست جمهوری، اقدام به انتشار مجدد نامه جنجالی و بدون سلام وی به رهبر انقلاب کرده است. "
این سایت در ادامه با اشاره به اینکه "رئیس دفتر هاشمی از انتشار مجدد این نامه اظهار بی اطلاعی کرده" تلویحا شخص هاشمی را متهم به انتشار مجدد این نامه در آستانه سالگرد انتخابات کرده است. این سایت امنیتی همچنین نامه بدون سلام هاشمی به آیت الله خامنه ای را بزرگترین اشتباه سیاسی رئیس مجمع تشخصی مصلحت نظام خوانده است!

حذف رقیب در اولین حمله
محمود احمدی نژاد و نزدیکان وی پنج سال پیش پروژه تصرف دانشگاه آزاد را با هماهنگی کامل با برخی از دیگر مراکز مخالف هاشمی در رسانه های وابسته به خود، کلید زدند. این اقدام احمدی نژاد در دولت نهم به سرانجامی نرسید و با مقاومت هاشمی و عبدالله جاسبی رئیس دانشگاه آزاد روبرو شد. اما در دوره اخیر، با از سرگیری کشمکش ها بر سر تغییر اساس نامه این دانشگاه و برکناری عبدالله جاسبی رئیس کنونی دانشگاه آزاد و صحبت وقف اموال این دانشگاه، آیت الله خامنه نیز به نفع احمدی نژاد وارد ماجرا شد. احمدی نژاد با ابلاغ اساس نامه و تعیین هیات امناء جدید این دانشگاه، عملا دانشگاه آزاد را زیر مجموعه دولت قرار داده است. گفتنی ست مهندس میرحسین موسوی،اولین نامی بود که احمدی نژاد از فهرست اعضای این هیات حذف کرد.